Sportstad en Polikliniek Pijngeneeskunde

Polikliniek Pijngeneeskunde lokatie Sportstad

Op de locatie Sportstad aan de Abe Lenstra boulevard in Heerenveen is de polikliniek Pijngeneeskunde van de Tjongerschans gevestigd.

De pijnpoli

Wanneer u pijnklachten heeft die niet eenvoudig te behandelen zijn, kan uw huisarts of specialist u doorverwijzen naar de polikliniek Pijngeneeskunde. Vaak gaat het om pijn waarvoor geen duidelijke oorzaak te vinden is, of waarvan de oorzaak niet goed te behandelen is. Daarnaast zijn er ook ziektebeelden waarbij pijn als belangrijkste verschijnsel op de voorgrond staat.

Veel voorkomende voorbeelden zijn:

  • Pijn vanuit de wervelkolom, meestal lage rug en/of nekpijn
  • pijn bij kanker
  • chronisch regionaal pijnsyndroom (posttraumatische dystrofie)
  • littekenpijn en zenuwpijn

 

De pijnpolikliniek van de Tjongerschans bestaat uit de artsen Jan Piet Tabak en Sjouke Schiere en wordt in het Abe Lenstra Stadion aangevuld met verpleegkundigen.
Zowel de polikliniekbezoeken, als de behandelingen vinden plaats in deze nieuwe kliniek. Er zijn hier ruime, moderne dagbehandelingfaciliteiten voor patiënten.

Patiënten kunnen gratis voor de deur parkeren!

U kunt telefonisch contact opnemen met de pijn poli in Sportstad via telefoonnummer: 0513 68 5400

Sportstad

Binnen het SportMedisch Expertisecentrum bieden we een breed pakket van gespecialiseerde diensten en producten aan op het gebied van sportgeneeskunde. Zowel recreatieve, wedstrijd- en topsporters, als patiënten die weer gaan sporten kunnen hier terecht voor een goed sport-, beweeg- en inspanningsadvies.
Wie Heerenveen zegt, zegt SC Heerenveen en het Abe Lenstra stadion. Tjongerschans is nauw met hen verbonden. De sportartsen Stéphan Jacolino en Mirjam Steunebrink begeleiden de selecties dagelijks op het stadion. Medisch specialisten Huub Meijerink (orthopedisch chirurg) en Douwe Groeneveld (radioloog) begeleiden de spelers voor keuringen, consulten en diagnostiek.
Tjongerschans is officieel partner van het Centrum voor Topsport en Onderwijs, CTO Noord, in Heerenveen. Het is een samenwerkingsverband van dienstverleners voor topsporters. Tjongerschans levert tweedelijns sportmedische zorg aan topsporters van de bonden aangesloten bij het CTO.

 

Lokatie Sportstad

Topsporters die aangesloten zijn bij het CTO, zoals de turners, de shorttrackers, de inline-skaters, de judoka’s en de zwemmers worden vanuit onze lokatie Sportstad begeleid door de sportartsen van onze partner Sportgeneeskunde Friesland.

Bent u geen topsporter, maar sport u recreatief of in wedstrijdverband? Ook dan kunt u uitstekend terecht op lokatie Sportstad. Breedte-, recreatieve en wedstrijdsporters kunnen daar terecht voor sporttak-specifieke onderzoeken, medische en overige (uitgebreide, soms verplichte) sportkeuringen en sportmedische testen.
Kijkt u hiervoor op sportgeneeskundefriesland.nl

Ook patiënten die naar de sportarts zijn doorverwezen door de huisarts, worden door een sportarts van Sportgeneeskunde Friesland gezien op locatie Sportstad. Dit betreft consulten, onderzoek en advies bij blessures, maar ook diagnostiek bij inspanningsgebonden problemen.

Indien een medisch specialist uit het ziekenhuis u verwijst naar een sportarts, dan kunt u ook worden gezien door een sportarts van Tjongerschans – SportMedisch Expertisecentrum. U kunt dan bij ons terecht voor doorlopende sportmedische begeleiding, reactivering na een operatie, of begeleiding bij chronische vermoeidheid. De sportarts van Tjongerschans werkt nauw samen met andere specialismen binnen het ziekenhuis volgens de volgende principes:

· Alle sportmedische zorg onder één dak
· Eén loket
· Multidisciplinaire aanpak
· Snelle interne doorverwijzing