Werken bij MSB Tjongerschans

Werken bij MSB Tjongerschans

Geregeld hebben wij binnen ons MSB vacatures die u hier op onze website kunt vinden.

 

Uroloog (1,0 fte)

Algemene Informatie 

Ziekenhuis Tjongerschans maakt deel uit van Zorgpartners Friesland. Ziekenhuis Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis op een centrale plek in Friesland met een vriendelijke en open atmosfeer. Naast de hoofdlocatie Heerenveen zijn er buitenpoli’s in Lemmer, Joure en Steenwijk en een poliklinische OK met buitenpoli op de locatie Sportstad. 

De ca. 60 vrijgevestigd medisch specialisten werkzaam in ziekenhuis Tjongerschans zijn verenigd in de Maatschap Medisch Specialistisch Bedrijf Tjongerschans. Onze samenwerking met het ziekenhuis kenmerkt zich door korte lijnen, productieve interactie met de eerste lijn en vernieuwende initiatieven op het gebied van anderhalvelijnszorg. Ook provinciebreed bestaat er samenwerking met de andere zorgaanbieders, zowel op organisatie- als op vakgroepniveau. 

Over de functie Binnen de vakgroep urologie van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen is per direct ruimte ontstaan voor een uroloog. De vakgroep urologie in Heerenveen bestaat momenteel uit drie urologen en vormt samen met de urologen uit de ziekenhuizen van Sneek en Drachten de koepelmaatschap “Urologie Zuid-Friesland” (UZF). De werkzaamheden worden hoofdzakelijk in Heerenveen verricht. Binnen de UZF zijn we continu bezig met het verbeteren en vernieuwen van zorg. Wij verzorgen voor onze regio, naast de algemene urologische ingrepen, de laparoscopische nierchirurgie, de cystectomieën, de robot-assisted prostatectomieën en HoLEP. Tevens zijn we in gesprek over de aanschaf van een Da Vinci robot systeem. We zoeken een all round uroloog met speciale aandacht en interesse voor endo-urologie. Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar met een serieus uitzicht op een vaste aanstelling binnen de maatschap in Heerenveen en de UZF. In Heerenveen wordt de HoLEP verricht voor Noord-Nederland en aanleren van deze ingreep behoort tot de mogelijkheden. 

Jouw profiel 

 • Je bent een enthousiaste en ambitieuze uroloog met affiniteit met Friesland.
 • Zowel jonge klaren als wat meer ervaren collega’s worden uitgenodigd om te solliciteren.
 • Je bent een uroloog met een luisterend oor en kan goed samenwerken binnen een team.
 • Je wilt om te beginnen onze vakgroep gedurende een jaar komen versterken en je kwaliteiten verder ontwikkelen.
 • Je ambieert een vaste aanstelling binnen de maatschap UZF.
 • Je hebt een collegiale, patiëntgerichte, en kwaliteitsgerichte werkhouding.

We bieden 

 • Een grote maatschap (10 urologen) met allround urologische zorg en een goed geregelde dienstenstructuur (gemiddeld 1/10 dienst).
 • Een prettig werkklimaat, hoofdzakelijk op een van de 3 locaties (in dit geval Heerenveen).
 • Keuze uit en ontwikkeling van een eigen aandachtsgebied en superspecialisatie
 • Een prachtige woon- en werkomgeving.
 • Na één jaar uitzicht op toetreding tot de UZF (in vrije vestiging).

Informatie en sollicitatie 

Neem voor meer informatie contact op met Dirk Rijksen, uroloog en vakgroepcoördinator in Heerenveen (/ 0513-685350) en/of Evert Barten uroloog en voorzitter UZF (). 

Je sollicitatiebrief en curriculum vitae ku je tot en met 1 maart 2024 sturen naar:  

De gesprekken zullen vermoedelijk op dinsdagavond 5 maart plaatsvinden 

Download deze vacature als .pdf

Oogarts (0.5 – 1.0 FTE)

 

In verband met uitbreiding is er bij de vakgroep oogheelkunde in Ziekenhuis Tjongerschans ruimte voor een

Oogarts (0.5 – 1.0 FTE)

Ziekenhuis Tjongerschans is een ziekenhuis op een centrale plek in Friesland met een vriendelijke en open atmosfeer. De circa 60 vrijgevestigd medisch specialisten werkzaam in ziekenhuis Tjongerschans zijn verenigd in de Maatschap Medisch Specialistisch Bedrijf Tjongerschans. Onze samenwerking met het ziekenhuis kenmerkt zich door korte lijnen, productieve interactie met de eerste lijn en vernieuwende initiatieven op het gebied van anderhalvelijnszorg. Ook provinciebreed bestaat er samenwerking met de andere zorgaanbieders. De oogheelkundige praktijken in Friesland werken samen op het gebied van de NAW-diensten en er wordt onderling verwezen in verband met aandachtsgebieden.

Vakgroep

De vakgroep bestaat uit vier oogartsen: Khaled Mansour, Marieke Versteegh, Niels de Vries en Marleen van Dingen-Kuiper. Het vak wordt in de volle breedte uitgeoefend, met naast medische retina, cataractchirurgie, ooglidchirurgie en strabismuschirurgie ook aandachtsgebieden droge ogen & traanwegchirurgie en premiumlenzen. De spreekuren worden volledig ondersteund door TOA’s. De optometristen en PA’s hebben daarnaast ook eigen spreekuren. De polikliniek is vorig jaar uitgebreid en verbouwd en beschikt over alle benodigde apparatuur voor up to date praktijkvoering zoals OCT, Pentacam, Pascallaser, SLT-laser, digitale fluorescentieangiografie, B-scan etc. De oogartsen hebben periodiek overleg met de collega’s in Friesland en delen met hen de ANW-diensten.

Wij zoeken

In verband met de aanstaande pensionering van collega Mansour, zijn wij op zoek naar een enthousiaste allround collega met goede chirurgische vaardigheden die collegialiteit en een goede werksfeer net zo belangrijk vindt als de beste zorg voor de patiënt. Het ontwikkelen of onderhouden van een aandachtsgebied behoort zeker tot de mogelijkheden. U bent bereid te participeren in management- en opleidingstaken.

Wij bieden

Wij bieden een plek in een goed functionerende vakgroep en een plezierige werkomgeving.

U komt in dienst van het MSB Tjongerschans met op termijn de mogelijkheid toe te treden tot MSB Tjongerschans. Dit vindt plaats in overleg met de vakgroep en onder voorwaarden van het MSB Tjongerschans.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Marieke Versteegh, oogarts, 0513 685427 of met Niels de Vries, oogarts, 0513 685426.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

MDL-arts – 0,8 fte

 

Binnen de Maatschap Medisch Specialistisch Bedrijf Tjongerschans ontstaat binnen de vakgroep MDL i.v.m.  uitbreiding een vacature voor een ondernemende en enthousiaste

MDL-arts – 0,8 fte

Algemene informatie
De vrijgevestigde medisch specialisten werkzaam in ziekenhuis Tjongerschans zijn verenigd in de Maatschap Medisch Specialistisch Bedrijf Tjongerschans. Onze samenwerking met het ziekenhuis en onderling kenmerkt zich door korte lijnen, productieve interactie met de eerste lijn en vernieuwende initiatieven op het gebied van anderhalvelijnszorg. 

Over Tjongerschans
De Tjongerschans is een regionaal ziekenhuis en verleent zorg aan een verzorgingsgebied van ruim 100.000 inwoners. Samen met 1.400 collega’s zijn we zichtbaar en onzichtbaar aanwezig om Tjongerschans een veilige en betrouwbare plek te laten zijn. We zetten in op een sterke diagnostiek en het bieden van zorg die voor de regio onontbeerlijk is. Het uitgangspunt daarbij is dat zorg altijd op de juiste plaats en door de juiste zorgverlener wordt geboden. We leggen verbindingen in de gehele zorgketen en innoveren het zorgproces. 

Onze kernwaarden zijn: mensgericht, bevlogen en professioneel verantwoordelijk. Deze kernwaarden vormen het vertrekpunt voor alles wat we doen in het ziekenhuis. Ze zijn voelbaar aanwezig door heel Tjongerschans. Onze kernwaarden zijn het kompas voor onze gastvrijheid en vormen de kern van onze cultuur. Het geeft ons ziekenhuis een vertrouwd en eigen gezicht.
Je kunt het beleidsplan ‘Sterk in Verbinding’ vinden op onze website www.tjongerschans.nl

De vakgroep
De vakgroep MDL binnen ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen bestaat op dit moment uit vier MDL-artsen en een ervaren physician assistent. Zij worden ondersteund door twee IBD- verpleegkundigen. Het is een stabiele en enthousiaste vakgroep met een HKZ en Qualicor gekwalificeerd endoscopiecentrum. Naast de poliklinische werkzaamheden is er een klinische afdeling MDL binnen Tjongerschans, waar hoogwaardige klinische zorg plaats vindt. Tevens worden er colonoscopiën verricht in het kader van Bevolkingsonderzoek darmkanker.

Een onderlinge regionale samenwerking met de collega’s in Leeuwarden en Sneek is in een vergevorderd stadium.

Wat verwachten we van jou?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een ondernemende en enthousiaste MDL-arts. Je bent een teamspeler met een open en betrokken houding, goede communicatieve vaardigheden en hebt doorzettingsvermogen. Je oefent het MDL-vakgebied in de volle breedte uit, dit betekent supervisie op de afdeling, polikliniek, het verrichten van endoscopische procedures en het meedraaien van de MDL-diensten.

Wat hebben we voor jou?
Zie jij deze functie wel zitten? Dan hebben wij jou het volgende te bieden:

 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als specialist in loondienst van het MSB. Er bestaat op termijn de mogelijkheid om toe te treden tot het MSB Tjongerschans. Dit vindt plaats in overleg met de vakgroep en onder voorwaarden van het MSB Tjongerschans.
 • Arbeidsvoorwaarden op basis van de AMS.
 • Een dynamische werkomgeving waarin je samenwerkt met leuke collega’s.
 • Ruimte voor verdieping in een aandachtsgebied.

 Vragen?
We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog vragen hebt. Uiteraard beantwoorden we die graag. Neem hiervoor contact op met H. Lubbinge, MDL-arts via telefoonnummer 0513-685258 of per e-mail of met het bestuur van MSB Tjongerschans via M. Versteegh,

Sollicitatie
Een sollicitatiebrief, voorzien van een curriculum vitae, kun je richten aan

t.a.v. H. Lubbinge. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.